Mai tragem puțin cu ochiul în culisele echipei medaaTech, prezentă pentru a doua oară la BattleLab Robotica.
Anul trecut au început să lucreze la robot abia în perioada aceasta și a fost o provocare să-l termine la timp, însă o provocare frumoasă, care i-a umplut apoi de mândrie în ziua competiției.
________________________________________________
Ce apreciezi cel mai mult la competiție?
Cred că comunitatea din jurul competiției și faptul că poți să ceri ajutor și fie o echipă de acum mulți ani îți va da patru baterii, fie vei fi ajutat cu păreri de la alte persoane, oamenii te vor ajuta, dacă pot, cu orice ai nevoie.
Cum ți s-a părut ediția de anul trecut?
Interesantă. A fost prima ediție la care am participat și a fost puțin grea din punct de vedere al unui participant nou care trebuia să-și termine robotul până în ziua competiției. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le înveți și nu doar mecanică, programare etc, ci și lucrul în echipă, cum să vă înțelegeți mai bine, cum să comunicați în echipă (un lucru de care ne-am lovit, dar ne-a învățat să încercăm să fim mult mai ok pe partea aceasta), cum să vă gestionați timpul.
Ce așteptări ai de la ediția aceasta, atât la nivel de echipă, cât și la nivel de robot?
Eu sper să avem un robot cât mai ok. Anul trecut am avut puțin noroc în legătură cu forma robotului. Din punct de vedere al echipei, nu pot să-mi doresc ceva mai mult. Totul merge foarte bine, mai ales cum relaționăm noi între noi. Sper să avem un robot cât mai performant și să umplem toate golurile pe care le-am avut anul trecut.
Cum a fost interacțiunea cu trainerii și profesorii colaboratori?
Îmi place că profesorii colaboratori sunt foarte deschiși și ne ajută oricând. La training-uri n-am avut ocazia să participăm chiar la toate, dar trainerii au fost foarte de treabă și ne-au răspuns la orice întrebare.
Crezi că cineva nu atât de experimentat în domeniu s-ar descurca?
Asta depinde de fiecare, de hobby-urile pe care le are persoana respectivă și de ceea ce face în timpul liber. Dacă are o pasiune pentru roboți și dacă este ajutat de către persoanele din jurul lui, eu zic că da, s-ar putea descurca.
De unde a apărut pasiunea ta pentru roboți?
În liceu am lucrat într-o vară la o fabrică de plăci de bază timp de o lună și trebuia să le testez. În timp ce se făceau toate testele pe componentele respective, stăteam și mă gândeam Ce cool că cineva chiar a făcut asta. Vreau și eu! Am ajuns la facultate, am dat de Arduino și am tot făcut proiecte.