Știm că ești primul coordonator al proiectului BattleLab Robotica. De unde a pornit ideea, care au fost provocările primei ediții?
Profesorul care a pus bazele competiției, Septimiu Crișan, îmi era pe atunci profesor la facultate și povestind cu el am aflat că dorea să îl ajutăm cu partea organizatorică a evenimentului. Deja de la prima discuție mi-a surâs idea, iar când colegii din BEST mi-au oferit suportul pentru a candida la funcția asta, nu am mai stat pe gânduri. A fost una dintre cele mai inspirate decizii de pe parcursul facultății. ☺
Fiind prima ediție organizată vreodată nu aveam nici o referință sau ghid. Dar de asemenea nu aveam nici un nivel de așteptări predefinite, deci măcar nu era presiunea așa mare. Ne-am bazat foarte mult pe instinct si am tras mult în toate direcțiile de dezvoltare.
Spre surprinderea tuturor, evenimentul a ieșit mai bine decât am sperat. A avut priză la spectatori, a entuziasmat mulți participanți și a atras mulți parteneri atât media, cât și sponsori.
A fost un sentiment așa de plăcut, când am avut ocazia să aduc un aport la acest eveniment și dupa câțiva ani, când am fost prezentă dintr-o altă postură, cea de reprezentant de companie.
Care sunt cele mai importante lucruri învățate ca voluntar în BEST?
Cred că aș menționa prima dată faptul că m-a ajutat să devin o persoană sociabilă, deschisă la oportunități și surprinzător pe cât se poate de diplomată.
Tot prin BEST m-a cucerit organizatul evenimentelor. Începând cu evenimentele la care am făcut parte din echipa de organizare, până la cele pe care le-am coordonat eu, toate mi-au plăcut și am reușit să experimentez multe aspecte ale acestora.
Cel mai mult mă bucur însă pentru oportunitățile de călătorit și că m-a făcut să-mi placă extrem de mult „să fiu pe drumuri“.
Povestește-ne câte ceva despre tine: ce specializare ai urmat la facultate, care este jobul actual etc.?
Am urmat cursurile Facultății Automatică și Calculatoare, specializarea Calculatoare Engleză. Imediat după absolvire am început să lucrez la msg systems România. Încă de la început lucrez pe o poziție de dezvoltator software pentru aplicații financiare folosite în sistemul bancar din Germania.
Pe tine personal, cum crezi că te-a ajutat BEST în evoluția ta?
Lucrul ce l-am folosit probabil cel mai des a fost tehnica de redactare a unui mail într-un mod cât mai lizibil. ☺
Privind mai în ansamblu, sunt foarte recunoscătoare BEST-ului pentru dezvoltarea mea pe plan de soft-skills. Până nu am ajuns în (câmpul muncii) nu am realizat cât de multe am învățat pe parcursul activității mele în acest ONG.
A fost locul unde am aprofundat cel mai bine lucrul în echipă și coordonarea resurselor disponibile. A fost de asemenea locul unde am învățat că deadline-urile sunt importante și trebuie respectate.
Mai mult de atât m-am bucurat când la rândul meu am avut ocazia să ofer mai departe ceea ce am învățat susținând un training pentru cei mai nou veniți.
Care este cea mai memorabilă amintire din BEST?
S-au întâmplat așa multe și variate lucruri, încât îmi e imposibil să aleg doar un moment. Aș menționa cel puțin două:
A fi coordonator la BattleLabRobotica 2011 a fost cel mai plin de satisfacții rol ce l-am avut în anii din BEST. Momentul euphoric din seara de 20 martie 2011 la finalul competiției, când lumea era asa de încântată de rezultatele zilei. A fost momentul în care am realizat cât de bine a decurs ziua și că a fost o primă ediție ce urma să seteze o succesiune.
Evenimentele internaționale sunt cele mai energizante. Fiind într-un context așa de inedit, cu oameni venind din toate colțurile Europei având totuși un set de valori foarte apropiat. Ajungi să lucrezi cu ei de parcă îi știi de mic copil și totul decurge așa de natural și plăcut. Este o experiență ce aș retrăi-o oricând cu mare drag.
(parcă aș include și legatura cu Krakow – că prin BEST am ajuns cu Erasmus)
Un mesaj pentru voluntarii BEST:
Keep up the awesome work you do! ☺
Chiar dacă uneori reprezentanții companiilor par mai nemulțumiți sau exigenti, să știți că ei apreciază oricum munca pe care o depuneți și sunt conștienți de calitatea evenimentelor noastre.
Pe lângă multă muncă și energie depusă, puneți preț și pe relații. Legați-vă sau întăriți-vă prietenii pentru o viață întreagă.
a